The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN BG TR
  • Breaking News

    сряда

    Уникалните градини на Алберт Кан



    Уникалните градини на Алберт Кан



        Френският банкер Алберт Кан, пътувал много по света, като същевременно научавал културите на различни страни. В края на 19 век той купил парцел с площ от близо 4 хектара в покрайнините на Париж и се заел да създаде идеална градина, в която да бъдат въплътени ярките спомени от пътуванията му.

        Ландшафтният дизайнер Ахил Дюшан, поканен да реализира идеята, започнал проекта, като създал френска градина. Той комбинирал две епохи: класицизъм на 18 век и модерна.


    Уникалните градини на Алберт Кан


        Всички градини на Кан са създадени по такъв начин, че преминавайки от една в друга, все едно се движите в различни страни и дори континенти. И така, френските и английските градини, както и Фогеровата гора са представители на Европа. Синята гора олицетворява Америка и Африка, а екзотичните растения от паламариума – Океания. А японските градини са символ на будистката Азия.


    Уникалните градини на Алберт Кан


        По време на икономическата криза Кан фалирал, а неговите градини са купени от правителството. И през 1937 г. те са отворени за обществени посещения. През 1999 г. паркът е напълно унищожен от ураган, но за кратко време е възроден почти в първоначалния си вид.




    За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на: 

    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Thoughts

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (598) Lang-En (163) Lang-Ru (156) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Culture