The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN BG TR
  • Breaking News

    четвъртък

    Истинското приятелство


    Истинското приятелство


        Едно разбрах с положителност през моя живот: че навсякъде може и без мене.

        Понякига хората твърдят, че сте важни за тях, че ви обичат и че са благодарни, че са ви срещнали. Но колкото и бързо да разберете, че си допадате, бъдете сигурни, че също толкова бързо те ще ви забравят. Понякога, ние, хората се разминаваме.

        Всъщност на даден етап винаги се разминаваме с всички, понякога пак се доближаваме, понякога не, но абсолютно всеки може без вас. Не се захласвайте толкова от красивите думи, казани в момент на еуфория. Еуфорията минава бързо и тогава си проличава кой държи истински на вас. И повярвайте ми, тези хора са наистина малко. Много малко.

        Днес хората трудно допускат нови приятели до себе си. Станали са затворени. Дават вид, че са те пуснали в сърцето си, но само на думи. Така и не вдигат бариерите си за теб.

        Не си ти проблема. Избий си го от ума. Просто си вложил повече сърце в тези взаимоотношения. Да, знам че ти е криво и най-вече тъжно, но това те учи да не очакваш толкова много на хора извън себе си, защото те не те ценят. Ако те ценяха, щеше да се чувстваш приет за постоянно, не само докато си удобен към дадения момент.

        Тези кратки познанства те учат как да не влагаш много емоции във временни хора. В един момент просто стигаш до знанието, че който истински държи на теб, ще го усещаш, ще го виждаш, ще те търси, без да е нужно да напомняш за себе си. Ще иска да си изясните отношенията, ако нещо не е наред. Ще умее да благодари, да се извинява чистосърдечно, когато нещо е сбъркал.

        Това са истинските приятелства. Другите могат и без теб.

        Истинските приятели те мислят често. Просто вдигат телефона и те питат как си. И истинските приятели могат без теб, но с теб им е по-хубаво.

        Когато някой пожелае да излезе от живота ти - пусни го! Не се опитвай да го мразиш - не можеш, защото си го обичал! Не съжалявай никога за всички хубави спомени с този човек - спомняй си за тях с усмивка, а не със сълзи на очи и се радвай, че ги имаш! Радвай се, че си срещнал този човек, че си го обичал и не съжалявай, че вече не е част от живота ти… Някъде има друг човек, който ще ти подари още по-незабравими мигове от тези - те ти предстоят, а миналите - тях ги остави в миналото! Ако искаш да имаш хубаво бъдеще, пусни миналото да си отиде с усмивка.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на: 

    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Thoughts

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (598) Lang-En (163) Lang-Ru (156) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Culture