The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN BG TR
  • Breaking News

    четвъртък

    Да се ​​разходим из величествената Бразилия



    Да се ​​разходим из величествената Бразилия

        Разказахме ви за многостранния Рио де Жанейро - „януарската река“. Сега нека продължим нашата онлайн разходка.

        Възможностите за туризъм, които Бразилия предлага, са многобройни. Ще ги изброим, без да претендираме за важност. Има много плажове, както по-усамотени, така и „облагородени“ с плажни ресторанти и хотели. Можете да посетите историческите градове на Ел Салвадор на североизток и Ouro Preto в щата Минас. Те са особено популярни. Има много планини, природни паркове и лечебни минерални извори.

        Тъй като Бразилия се намира в южното полукълбо, европейците, които искат да прекарат "лятото" си там, ще намерят добри цени там. Освен това могат да се насладят на умерени температури /20-24˚/. И ако посетят района между Натал и Рио и искат да видят Сао Пауло и южните райони, трябва да знаят, че там температурата е от 16 до 5˚, а понякога дори 0˚.

        Но да преминем към подробностите.

    Amazon Theater


        Amazon Theatre е опера, разположена в Манаус, в сърцето на тропическите гори на Амазонка. Построена е по време на разцвета на търговията с каучук, използвайки материали от цял ​​свят, с мебели от Париж, мрамор от Италия и стомана от Англия. Отвън сградата беше покрита с 36 000 декоративни керамични плочки в цветовете на бразилското национално знаме.


    Amazon Theater

        Първото представление е на 7 януари 1897 г. в италианската опера "Джоконда". Операта затвори скоро след като търговията с каучук намаля и Манаус загуби основния си доход. Amazon Theatre не е имал представления в продължение на 90 години до 1990 г., когато е отворен отново.

    Garganta del Diablo


        Водопадите Игуасу се състоят от повече от 270 различни по-малки водопада, някои от които могат да бъдат свързани по време на пиковите потоци. Цялостната му форма е подковообразна, така че туристите се чувстват покрити от каскади, които са дълги 3 километра и се спускат до 82 метра. (Представете си, че е висок колкото 24-етажна сграда.)

        Водопадите са толкова високи и съдържат толкова много вода, че мъглата може да се издигне до 150 метра или 500 фута във въздуха. Ето защо водопадът се смята за едно от най-добрите места в света за снимане на дъги! Непрекъснатите водопади играят със светлина, образувайки няколко красиви дъги през всички водопади.

    Водопады Игуасу

         Водопадите Игуасу и част от река Игуасу са покрити с красиви буйни тропически гори, пълни с всякакви видове диви животни. Докато сте там, можете да изследвате някои фантастични пътеки. Някои от тях ще ви отведат до водач, който ще ви научи на теми като местния живот на птиците.

        Туристите трябва да внимават за ягуарите и другите големи котки в гората. Едни от най-добрите животни в района са групи коати (Nasua nasua), които не се страхуват от хората.


    Nasua nasua

        Това може да се дължи на факта, че много туристи хранят животните, въпреки че има няколко признака, че животните са диви и опасни. Името "coati" идва от един от местните езици.

    Водопадите са покрити от два национални парка и някои от най-важните тропически гори в света. И двата национални парка (единият в Аржентина, другият в Бразилия) са обявени от ЮНЕСКО за обекти на световното наследство и за щастие имат специални защити, за да ги защитят като световно съкровище.

        Най-известната част от водопада е Дяволското гърло (Garganta del Diablo). Получава вода от три различни страни, което го прави невероятно уникален.


        От аржентинската страна има път, който минава директно над района, което е добро място за спиране и снимане.

    Мы рассказали вам о многогранном Рио-де-Жанейро - «Январской реке». А теперь продолжим нашу онлайн-прогулку. Возможности для туризма, которые предлагает Бразилия, многочисленны.-5
    Мы рассказали вам о многогранном Рио-де-Жанейро - «Январской реке». А теперь продолжим нашу онлайн-прогулку. Возможности для туризма, которые предлагает Бразилия, многочисленны.-5

        Можете да правите снимки, сякаш сте на пистата на модно ревю. Ще имате невероятно изживяване, когато сте толкова близо до водата, че не можете да чуете радостния вик на вашите спътници.

        Имаме още много да ви разкажем и покажем, освен пътуването ни през величествената Бразилия.

        Прочетете следващата ни статия.



    За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на: 
     
    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Thoughts

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (602) Lang-En (166) Lang-Ru (159) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Culture