The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN BG TR
  • Breaking News

    събота

    Прекратяване на романтична връзка

    Прекратяване на романтична връзка


        Чувстваш ли, че няма какво повече да направиш за връзката си? Уморява ли те тази връзка? Или просто сте се отчуждили един от друг? Ако не виждаш светлина в дъното на тунела, то явно е време да обмислиш прекратяване на взаимоотношенията ви.

        Да скъсаш с партньора никога не е лесно, но понякога е необходимо. Понякога поддържаме нещастната си връзка, защото трудният избор за прекратяването й би причинил редица неудобства. Ако отлагаш, макар да чувстваш, че това е правилното решение, знай, че не си единственият, който постъпва така.

     

    Кога е време да се разделим

        Трудно е да разберем кога е настъпил моментът за раздяла с партньора. Няколко признака обаче могат да ти помогнат да решиш сама дали е време да скъсате и да продължиш напред:

     

    Партньорът ти упражнява тормоз върху теб;

    Изневерил си на партньора си или партньорът ти е изневерил;

    Вече не ти е интересно да прекарвате времето си заедно;

    Връзката ви се е променила значително в сравнение с началото, когато сте избрали да бъдете заедно;

    Тази промяна не ти допада или не си в състояние да се справиш с нея;

    Карате се постоянно. Тези кавги продължават, въпреки че сте опитвали да говорите обстойно за проблемите, които ги пораждат;

    Трудно ти е да си просто себе си във връзката;

    Трудно ти е да говориш с партньора си;

    Вече имаш тайни от партньора си или си открила, че той крие тайни от теб;

    Прекалено често ви се налага да казвате „извинявай” на другия;

    От дълго време не сте си казвали „Обичам те.”

    Не сте правили секс от много време;

    Нямаш енергия, импулс и желание за близост;

     

    Това са само някои от знаците. Най-важният от тях е личното ти усещане, че нещо не върви.

        Всяка връзка има своите пикове и спадове. Струва си сериозно да поработиш за подобряване на положението заедно с партньора. Понякога проблемите не произтичат от вас, а от външни за връзката обстоятелства, които напрягат отношенията ви. Възможно е да оставите трудния период зад гърба си, чувствайки се по-близки от всякога.

        Това обаче не означава, че ти или партньорът ти трябва да прекарате години от живота си, чувствайки се нещастни през цялото време. Понякога раздялата е най-добрият избор.

     

    Как да прекратим връзката

        Ако ти си този, който иска да прекрати връзката, може да ти е трудно да съобщиш новината на другия. Никой не желае да бъде лошият вестител. Но когато връзката ти е потънала, вероятно няма друг изход, освен да я прекратиш. Предлагаме ти няколко съвета:

     

    Подготви се. Трябва да знаеш защо приключваш с връзката, тъй като, ако партньорът ти не очаква лошата новина, ще ти се наложи да обясняваш. Затова е добре да бъдеш добре подготвена. Така ще имаш и възможност да помислиш върху чувствата си и да разбереш дали наистина това е решението ти.

    Направи го лично. Не съобщавай новината с имейл или съобщение, по телефона или в чата, освен ако ситуацията не го налага (в случай на тормоз, когато те е страх да застанеш очи в очи с насилника). Преди да сложиш край на връзката, е добре да се срещнеш с човека за последен път, това е важно от психологическа гледна точка, за да можете да продължите напред след това.

    Направи го някъде, където партньорът ти се чувства удобно. Ресторант, претъпкан с непознати, не е най-подходящото място. Нека да е някъде, където партньорът ти ще усеща достатъчно сигурност, за да може да изрази емоциите си.

    Подходи честно. Не лъжи партньора си, ако се готвиш да прекратиш връзката. Кажи ясно какво според теб не е вървяло. Може да му е трудно да го чуе, но е важно, тъй като така ще има възможност да си направи изводите. Ще знае какво се е объркало.

    Не бъди жестока. Раздялата и без това е тежко преживяване. Затова не се опитвай да я направиш още по-болезнена. Помни, че някога си обичала този човек. Честността не означава, че трябва да бъдеш отмъстителена и жестока. Опитай се да не нараняваш излишно.

    Не изпращай двусмислени сигнали. Освен ако не го мислиш наистина, не казвай „Сега нещата не вървят, но някой ден може и да потръгнат“. Така създаваш напразни надежди у партньора.

    Очаквай най-лошото. Да скъсат с теб е вероятно едно от най-неприятните неща. Затова не се изненадвай, ако партньорът ти започне да ти крещи или да плаче, да спори или да те обвинява. Запази спокойствие.

    Не бъди колеблива. Щом си взела решение да прекратиш връзката, не го променяй. Партньорът ти може да те убеди за още един шанс, но, освен ако няма реална причина да го направиш, не го прави.

    Не отстъпвай от позицията си.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

     
    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (573) Lang-En (140) Lang-Ru (133) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Culture