The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN BG TR
  • Breaking News

    петък

    Какво мъжете ценят повече от секса

    Какво мъжете ценят повече от секса


        Винаги сме подозирали, че за повечето мъже е важен НЕ само сексът. И подозрението ни беше потвърдено.

        Предполага се, че мъжете мислят за секс на всеки седем секунди, а през пубертета дори по-често. И когато заговарят с жена, то е винаги със задната мисъл как да я вкарат в леглото си. Тази представа е толкова разпространена и толкова здраво заседнала в главите ни, че когато той не иска да спи с една жена, тя се пита:  "Не ме ли намира за привлекателна?" Защото смятаме за „типично мъжко“ в ума му постоянно да се върти мисълта за секс.  

        Крайно време е това убеждение да се промени. Казваме го не ние, а човек, който би трябвало да знае по-добре: Джед Дайъмънд, 73-годишен, психиатър, терапевт – и без съмнение мъж.

        Дайъмънд пише: „Често чуваме изречението „Мъжете искат само секс“. Когато бях на 17, бях сигурен, че това е вярно. На 37 години вече подозирах, че може би е погрешно. Днес, на 73 години, съм сигурен, че изобщо не отговаря на истината“.

     Спокойно пристанище вместо секс

        Истината е, че повече от всичко друго мъжете се стремят към сигурност и защитеност, към уютен дом и „спокойно пристанище“. Именно този копнеж стои в дъното на желанието им да спят с една жена.

        Сексът създава чувство за дом и спокойствие, което далеч надхвърля границите на половото задоволяване. Той е вид почивка и разтоварване от надпреварата за постижения и конкурентната борба, която са принудени да водят най-вече мъжете. В действителност мъжете спокойно могат да се въздържат от полов живот, ако в замяна получават мило отношение и грижа.  Едно от нещата, които те обичат най-много, е да положат глава в скута на любимата жена, а тя да ги гали по косата. Без секс, но затова пък имат сигурно пристанище. 

        Тук логично възниква въпросът: Защо тогава толкова рядко чуваме от мъжете изречения като: „Искам тази нощ само да се гушкаме“ или „Просто бъди до мен“?

     Страх от не-мъжественост

         Отговорът е: Защото един от най-големите страхове на много мъже (особено на хетеросексуалните) е, че ще изглеждат не-мъжествени. Според тях да се оставят да ги покровителстват и да признаят, че искат само закрила и сигурност, не е особено мъжествено.

        Но защо на жените често им е трудно да осигурят на мъжете лелеяното от тях тихо пристанище?

        Защото жените се страхуват от мъже, които не излъчват мъжественост. Те знаят, че мъжете, които проявяват насилие, са такива, защото се чувстват слаби и зависими. Жените желаят „мъжествен“ партньор, защото в противен случай биха се чувствали като негова майка, а не като негова любима.

        Хубавото в тази теза е, че няма абсолютно никакво значение дали е вярна, или не.  Ако поработим върху скрития зад това проблем, можем само да спечелим!

        Защото ако страхът – както при мъжете, така и при жените – е основната причина при мъжът да е на първо място половия му нагон. 

        И така му се отказва онова, което той наистина желае.

        Решението е просто: всички ние се нуждаем от малко повече кураж за честност и промяна, и повече смелост и вяра в себе си.


    източник: obekti.bg

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

     
    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (573) Lang-En (140) Lang-Ru (133) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Culture