The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN BG TR
  • Breaking News

    сряда

    Интересни факти от света на генетиката

    Интересни факти от света на генетиката


     

    Четивото е и за мъже, и за жени!

    За да предвидите умствените способности на сина си, погледнете бащата на жена си.

    1. Интелигентността не се предава от баща на син. Тоест, ако вие сте гений, тогава вашият син 100% няма да наследи вашите гени.

    2. Идиотизмът не се предава от баща на син. Ако вие сте пълен идиот, тогава вашият син няма да бъде същият идиот като вас (за което ви поздравяваме).

    3. Интелигентността от баща може да бъде предадена само на дъщеря. И само половината.

    4. Един мъж може да наследи интелигентност само от майка си, която тя от своя страна е наследила от баща си.

    5. Дъщерите на гениите ще бъдат точно наполовина толкова умни, колкото бащите си, но синовете им ще бъдат гении. Ако баща им е глупав, тогава дъщерите ще бъдат точно наполовина толкова глупави, колкото бащите си.

    6. Следователно почти няма гениални жени, както няма и абсолютни идиотки. Но има много мъже, които са гении, и мъже, които са глупави. Оттук и поколението на неудачниците и пияниците, както и нобеловите лауреати (почти всички мъже).

    Изводи за мъжете:

    1. За да предскажете умствените способности на сина си, погледнете бащата на жена си (ако той е академик, тогава синът ви също ще бъде умен).

    2. Дъщеря ви ще получи половината от ума ви. Но и половината от вашата дебилност. Интелектуално тя ще бъде по-близо до вас. Синът й ще има всички ваши умствени способности. Ако искате умно поколение, мечтайте за дъщеря!

    3. Вашите умствени способности идват от майка ви, или по-скоро от дядо ви.

    Изводи за жените:

    1. Вашият син е копие на баща ви по интелигентност и да му се карате „ти си толкова глупав като баща си“ не е съвсем вярно.

    2. Дъщеря ви ще бъде като вас по възпитание, но по ум като баща си. Синовете й ще бъдат умствени копия на вашия съпруг.

        Смята се, че основният резултат от увеличаването на продължителността на живота е, че възрастните хора живеят по-дълго. Но това не е вярно.

        Основната, огромна, стратегическа последица от скока в продължителността на живота, който променя цялото човечество пред очите ни, изобщо не е, че старостта сега продължава по-дълго, а че започва много по-късно.

        За тези, които днес са на 40, 50, 55 години, старостта ще започне едва на 75-80 години. Тоест 25 години по-късно от поколението на нашите родители.

        Доскоро в човешкия живот имаше само 3 основни периода: младост, зрялост, старост. Сега „зрелостта“ настъпва на 50 и бележи началото на напълно нов, просто несъществуващ досега етап в човешкия живот.

        Това е потенциално най-добрият, най-качествен период в човешкия живот, тъй като съчетава здраве, сила и житейски опит. „Ако младостта знаеше, ако старостта можеше“ - това вече не е за нас. Според всички статистики от последните години, най-щастливият момент в живота, неговият пик сега идва на около 65-годишна възраст.



    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

     
    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (573) Lang-En (140) Lang-Ru (133) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Culture